Arkiv

VM BRONS I TÖLT!

 

Wau vilken VM vecka vi har haft!!

Vi åkte ju med våra två hästar Smári och Drós för tio dagar sen till Herning i Danmark och världsmästerskapen. Drós skulle deltaga i avelsklassen och Smári i tävlade i sportklasserna med Katie. På Söndag hade Drós sin veterinärbesiktning och 10 minuter innan besiktning så var vi ute och gick med Drós och hon lyckades trampa på en gammal söm som gick rett in i Strålen och hon blev så klart halt. Vi fick besiktiga om Drós på Måndag morgon då hon skulle starta lite senare på dagen och hon gick igenom besiktningen men vi kände att hon var fortfarande inte riktigt fräsch och valde att stryka henne från visningen, vi tycker så klart att detta är mycket tråkigt men absolut det bästa valet när man tänker på Drós bästa. Vi kommer starkt tillbaka nästa år :)

 

Sen kommer vi till Stjärnan Smári. Smáris fit to compete check var på Måndag och han gick igenom utan anmärkningar. Sen var det bara att träna och hålla honom glad och pigg till Fredagens uttagning i T1.

Han kändes otroligt fin och flott alla träningarna och vi var laddade inför uttagningen. På fredag morgon vid uppvärmningen så kändes han otroligt fin och sen kom dom in på banan och Katie kände på en gång att det var någonting som inte stämde, men kunde inte lista ut direkt var det var.

Vid andra momentet så märkte Katie att han hade lagt tungan över bettet, nånting Smári har aldrig gjort i hela sitt liv, förmodligen har tungan hamnat fel när han fick sin godis precis innan dom gick in på banan. Trots detta så gjorde dom en fin program dock lite försiktig och domarna drog ner poängen pga. dom såg att han hade tungan över bettet så slutade dom på en 10 plats och B-final på ett VM , hur stort som helst. Vi var alla överlyckliga.

 

På Lördagen var det dax för B finalen som Katie och Smári vann !! Då var vi alla ännu lyckligare och kunde nästan inte förstå att Katie och Smári skulle få rida A- final på ett VM !! :) :)

 

På Söndagen då var det då dax för den stora drömmen A finalen.

Katie hade blivit mycket förkyld under natten och hade 40 grader's feber , men trots detta så kändes Smári bättre en någonsin.

Katie och Smári låg på andra plats dom två första momenten och efter tredje momentet var det klart att dom hade vunnit BRONS !

Detta var en helt magisk dag och vi alla är så otroligt lyckliga och stolta.

Tänk att Katie som 25 år gammal med sin Smári som hon har ägt och tränat helt själv sen han bara var 4 år gammal och idag 13 år gammal , tog brons på ett världsmästerskap i ett otroligt starkt startfält, A dream come true!.

NORSKA MÄSTERSKAPEN


Katie gjorde en magisk uttagning i tölt med hela 8.07 och ledde T1. 

Detta betyder att hon har Sveriges högsta uttagning och den 6e högsta i världen hittils i år. Nu väntar VM i Herning första veckan i Augusti !

 

Daniel tävlade också vår egen avlade vallack Dimmi frá Selfoss, det var deras första tävling och det gick inte så pjåkigt det heller. En 4e placering och en 5e. Väldigt nöjda med det och Daniel har en väldigt bra känsla med denna häst, Dimmi ät tekniskt smart och snabb häst.

Juni hos oss -2015


Nu är det några veckor sen sydsvenskamästerskapen var vart vi deltog i med Smári, Hulda och Máni.


Smári och Katie gjorde en flott tävling med en fin 4 placering i T1.


Hulda och Katie kom även i final i fyrgång och gjorde en mycket


fin och jämn visning.


Daniel och Máni fick flotta tider i pass och dom blir bara bättre och bättre på banan.


Katie vann även för andra tävlingen i rad domarnas pris för god och harmonisk ridning, vi är mycket glada för det!


 

Tre dagar efter SSM var det dax att åka till Norge och vår favorit tävling av året, Hrimnir stevnet. Med oss hade vi Smári och Hulda.


Katie och Smári gjorde en helt fantastisk uttagning i Tölt och fick en personlig rekord med hela 7.43 och dom låg på en 7 plats efter uttagningen , det betyder att dom fick rida en B-final. Smári kändes mycket fin i B-finalen och dom vann den med fina poängen 7.33. På söndag var det alltså A-final som gällde, Katie och Smári gjorde en mycket fin visning även då och slutade på en femte plats med poängen 7.56 med hela 8.50 för kort tempo tölt.


Hulda och gjorde två jätte fina uttagningar i Tölt och fyrgång och slutade på 6.13 i båda grenarna. Hon har gjort en mycket fin första säsong.


 


Tre dagar senare efter Hrimnir stevnet var det dax för oss att åka till Tyskland och avelsbedömning. Med oss hade vi våra två egen avlade ston Drós och Blíða.


Drós hade vi ju stora förhoppningar för och hon levererade, hon höjde sin fina 1 klass bedömning och är nu tatt ut att Representera Finland på VM i avelsklassen. Vi är mycket stolta över Drós och hoppas på att hon kommer att höja sig ytterligare på VM.


Vår andra sto Blíða gjorde också en fin visning och blev högt 2 klass. Nu är hon betäckt med vår Máni och vi hoppas på en ny stjärna efter dessa två nästa år.


 


Nästa vecka åker vi till Norska mästerskapen i Biri med Smári och Daniels andra passhäst Dimmi, skall bli jätte spännande och vi hoppas på att Norge bjuder på fint sommarväder ☀


Friends Arena 2014


Katie har fått äran att få deltaga i Islandshästtävlingen på Friens Arena i år. Detta är ju första året som Sweden international horseshow går på Friends , det har varit förut på Globen. Katie är otroligt tacksam och stolt att hon har nu blivit för tredje gången inbjuden att tävla i denna fantastiska inomhus tävling.


Förmedlade Sveriges T2 Stjärna


Nu har vi förmedlat Thór från Järsta till Finland. Den lyckliga nya ägaren är finska ryttarinnan Arnella Nyman.


Vi önskar all lycka till, till dessa två på tävlingsbanorna. Du kan läsa mera om Arnella och Thór på http://www.islandshastnyheter.se/?p=8575


ISI-Cup i Drammen 2014Även i år åkte vi till underbara Drammen och tävlade. Vi älskar att åka över till Norge och tävla. Det är otroligt bra stämning , all är glada och trevliga , hur flotta hästar som helst och kanon bra arrangerat. Detta kommer att vara en årlig resa för oss. Med oss hade vi Smári och Drós. Drós gjorde en jätte fin visning i V1 och fick 6.60,hon blir ju bara bättre och bättre för varje tävling. Smári och Katie gjorde en lite för mesig T1 uttagning och slutade på 7.07 och kom på en 11 plats men efter några strykningar så kom dom med i B-finalen och där var dom BackOnTrack och kom trea på 7.61!World tölt 2015Nu är vi hemma från Odense och en fantastisk upplevelse!


Vi tog med oss vårt eget avlade sto Drós frá Kuuma och Katie skulle starta henne i Tölt och femgång. 2013 så gick Drós VM i avelsklassen och placerade sig 4a. Förra året så tävlade Katie henne och i hennes första tölt start gick de över 7.0 i final.Nu var det dags för Drós s första femgångstart och inomhus... Vi vet att hon är bra och vi hoppades på att bli bland de 15 bästa.


Nej nej, Drós skötte sig exemplariskt fint, efter uttagningen låg de på en 7e plats. B-finalen var på lördag morgonen och den vann Katie och Drós, och fick lov att rida A-final senare på dagen och slås mot de stora grabbarna.


A-finalen bestod av rutinerade världsekipage som gjort detta i flera år. Drós levererar återigen och tar SILVER!!


Vi är fortfarande lite i chock och förstår inte direkt vilken fantastisk stjärna vi har här hemma på gården. Nu ska hon få 2 veckors semester och sen börjar träningen för nästa etapp


Katie red A-final på tölt on ice!-2015


Den 28 Mars så var det premiär för Tölt on Ice i kungsbacka. Katie vann B-finalen med Smári och klättrade en placering upp i A-finalen. Ett oerhört vass start fält men Smári visade att han är en av de stora grabbarna när det gäller tölt!


VSM -2015I början av Maj så hade vi stora Nationella tävlingen i Göteborg.


Katie hade med sig Smári och Hulda och Daniel hade med sig Máni för första gången.


Daniel och Máni kvalade direkt till SM på sin första start som var ju jätte kul fast att dom har mycket mera att ge än vad dom visade nu ;) Katie och Smári ledde B-finalen i Tölten som dom vann med 7.17 men beslutade att inte rida A-final när det bara var 2,5 timme emellan finalerna och vi hade en tre timmar lång hemresa också framför oss. Mycket fin start för utomhussäsongen för dessa två.


Hulda skötte sig också mycket fint och gjorde en flott program men med lite teknik missar och slutade på 6.0.


Sist men inte minst så delade domarna ut den mycket hedersfulla priset "Feather prize" för god och harmonisk ridning för Katie, detta pris var mycket fint att få.


Avelsbedömning i Herning -2015Vår 1 klass hingst Hrimfaxi från Flottatjärn skulle har visats om nu i början av Maj i Herning och vi hade stora förhoppningar på honom samt vi hade planerat och börja tävla han. Tyvärr så var Hrimfaxi en av dessa sju hästar som kom lös på natten i Herning och blev mycket illa skadad. Nu är han hemma och myser och vi gör allting för att han ska bli bra igen och kunna visa upp sig i framtiden.